Subscribe Now

Trending News

Finjak treba kolačiće da bi stvarao fantastičan sadržaj. Slažeš li se s korištenjem kolačića?
Moderna Žena

TRENDY FRIZURE: Koje će ženske frizure biti najpopularnije u ljetnim mjesecima?

TRENDY FRIZURE: Koje će ženske frizure biti najpopularnije u ljetnim mjesecima?

Kakve se frizure traže u frizerskim salonima s dolaskom ljeta? Koje su boje trenutno popularne i kakvu vrstu frizure najčešće odabire moderna žena?

Ovih dana put nas je odveo u frizerski salon Martina u Ilicu 180A, kako bismo istražili koje su najpopularnije frizure koje će žene odabirati ovog ljeta. Razgovarali smo s uvijek nasmiješenom vlasnicom, koja nam je otkrila neke tajne svojeg zanata.

Saznali smo kako je jedan od vodećih trendova valovita kosa, a sve češće se žene odlučuju i za odabir ‘ludih boja’ kose. Da ne duljimo, evo što je vrlo traženo od ženskih frizura u frizerskom salonu Martina:

TRENDY FRIZURE Koje će ženske frizure biti najpopularnije u ljetnim mjesecima finjak portal finjak net pastelne boje

Pastelne boje

Pastelne boje već su neko vrijeme trend u svijetu frizerstva. Namijenjene su ženama koje žele živahnost i razigranost u svojoj kosi.

Spadaju u kategoriju polutrajnih boja, stoga im je nedostatak što se čestim pranjem kose ispiru, pa je obnavljanje takvih boja češće nego kod trajnih boja.

pixie frizura finjak portal finjak net

Pixie frizura

Pixie frizura već dugo vlada frizerskom scenom. Ta kratka frizura ima nekoliko varijacija; duža, postepena, vrlo kratka, asimetrična, izbrijana ili, pak, ona sa šiškama.

Omogućava da se uz malo proizvoda za stiliziranje u trenu pretvoriš iz razigrane djevojčice u glamuroznu divu. Nedostatak je što takva frizura zahtjeva češće šišanje kod frizera.

valovita frizura valovi finjak portal finjak net najpopularnije frizure

Valovi

Što reći o valovima u kosi? Frizura koja je bila neizostavni dio glamura Hollywoodskih diva sredinom prošlog stoljeća je danas ponovo u modi.

Za bogati volumen takve frizure poželjno je da kosa bude ošišana blago stepenasto. No u današnje vrijeme sve su popularniji blagi valovi koji u neku ruku odaju dojam blage neurednosti.

TRENDY FRIZURE Koje će ženske frizure biti najpopularnije u ljetnim mjesecima finjak portal finjak net ludnica boje

Crazy colors

Neobične boje za kosu koje su sve samo ne standardne. Oduševljavaju nas, a paleta im je od pastelnih do sasvim jarkih za urbanu, modno osviještenu ženu koja se želi izdvojiti iz mase i biti primijećena.

Nedostatak je što za takvu boju kosa zahtjeva izbjeljivanje, ili u žargonu frizera rečeno, blajhanje. Stoga te boje nisu preporučljive za svaku kosu, jer kod izbjeljivanja kose moglo bi doći do oštećenja i narušavanja integriteta kose.

Prednost im je što zbog njihovog brzog ispiranja možeš eksperimentirati sa svim mogućim nijansama.

TRENDY FRIZURE Koje će ženske frizure biti najpopularnije u ljetnim mjesecima finjak portal finjak net ljetne frizure kratka

Undercut i sidecut

Prije nekoliko godina frizure undercut i sidecut bile su sinonim za punk i heavy metal. Danas su te frizure u središtu urbane scene i mogu biti izuzetno ženstvene.

pletenice frizura finjak

Pletenice

Zavladale su modnom scenom, funkcionalne su i zanimljive, a mogu se isplesti u bezbroj varijanti.

 

Što je s koloracijom?

U svijetu koloracija primat i dalje drže sve tehnike bojanja koje ne iziskuju česte posjete frizerskim salonima radi obnavljanja.

U prvom redu tu su balayage pramenovi, tehnika kojom se na kosi slobodnim potezima kista posvjetljavaju određeni pramenovi, dok je ostatak kose ili u prirodnom tonu, ili u tonu svjetlijem od pramenova. Rezultat takve koloracije često se naziva osunčana kosa, mada danas balayage pramenovi mogu biti u cijelom spektru boja.

Tu je i tehnika shadow root, kod koje krajnji rezultat mora izgledati kao da već mjesecima niste posjetili frizera i obnovili boju kose.

Gdje na frizuru?

Frizerski salon Martina do nedavno je uspješno poslovao u ulici grada Mainza 19, no prostor od 19 kvadratnih metara ubrzo je postao skučen za onu razinu kvalitete usluge koju je vlasnica željela pružiti svojim klijentima.

Dugo se tražio prikladni prostor koji bi ispunjavao visoke kriterije vlasnice, a pronađen je u žili kucavici grada Zagreba, u Ilici 180A. Svega je 300 metara udaljen od prethodne lokacije, isto toliko od Trga dr Franje Tuđmana i Vinogradske ulice. Dovoljno velik, funkcionalan i pristupačan da bi ispunio sva očekivanja.

frizerski salon martina finjak trendy frizure
Unutrašnjost frizerskog salona Martina

Uređivan je s puno truda i ljubavi, a misao vodilja pri odabiru namještaja i detalja je bila odmak od klasičnog frizerskog salona u koji se dolazi na tretman kose. Želja mlade vlasnice je bila da prostor na neki način pretvori u mjesto gdje će se klijenti osjećati kao u dnevnom boravku nekog ljubaznog domaćina.

Klijentima salona u dolasku će biti ponuđena kava, čaj, neki osvježavajući napitak, kao i slatki zalogajčići.

Cijena šišanja i frizure kreće se od 85 kuna za kratku do 150 kuna za extra dugu kosu. Za osvježiti kosu klasičnim pramenovima na foliju uz frizuru izdvojit ćete od 220 kuna za kratku do 280 kuna za extra dugu kosu. Ako te pramenove želite i tonirati određenim preljevom, to je dodatno od 100 kuna za kratku do 130 kuna za extra dugu kosu. Bojanje cijele kose s frizurom je od 230 kuna za kratku do 310 kuna za extra dugu kosu.

U salonu se koriste isključivo poznati i priznati brendovi poput Revlona, Matrixa i Milkshakea. Ovaj posljednji je još relativno nepoznat na hrvatskom tržištu, ali iskustva klijenata su i više nego odlična.

Milkshake preparati za kosu su bazirani na prirodnim sastojcima. Osnovni sastojak su mliječni proteini, stoga su izuzetno nježni, prekrasnog mirisa po karameli, ali i izuzetno učinkoviti.

Naravno, tu je i Olaplex koji je svojom pojavom napravio revoluciju u frizerstvu. Neke tretmane i drastične promjene koje su ranije bile nezamislive učinio je mogućima i svima dostupnima.

Svi proizvodi za njegu i stiliziranje kose dostupni su i za kupnju za kućnu upotrebu.

Ukoliko te put nanese u Ilicu, obrati pažnju na frizerski salon Martina koji se nalazi na potezu između Vinogradske i Čanićeve ulice. Uđi bez obaveze, jer dočekat će te široki osmjeh vlasnice salona.

 

Koja je tvoja omiljena ljetna frizura?
 

Related posts

Odgovori

Required fields are marked *