Subscribe Now

Trending News

Finjak treba kolačiće da bi stvarao fantastičan sadržaj. Slažeš li se s korištenjem kolačića?
Lova do Krova

Kako je jedna mama uspjela zaraditi 10.000 kuna na blogu starom samo 3 mjeseca (INTERVJU)

Kako je jedna mama uspjela zaraditi 10.000 kuna na blogu starom samo 3 mjeseca (INTERVJU)

Razmišljaš li ikada o tome da zarađuješ novac iz fotelje u vlastitom domu? Bilo bi sjajno da ne trebaš putovati na posao, da ne moraš slušati naredbe šefa i da možeš s prijateljima na kavu kad god poželiš?

Sviđa ti se takav život?

To više ne mora biti samo san, sada možeš svoj idealan život pretvoriti u stvarnost.

Da, postoje ljudi koji rade u pidžami, koji mogu sami sebi diktirati radno vrijeme i koji mogu na kavu kad god to požele.

Nedavno smo za Finjak portal napravili intervju s 24-godišnjom majkom, McKinzie Brian, koja je stvorila biznis koji vodi iz naslonjača u vlastitome domu. Ono najvažnije, u samo 3 mjeseca stvorila je biznis s kojim zarađuje više od 10.000 kuna mjesečno.

Tko je McKinzie?

McKinzie Brian je 24-godišnja majka i vlasnica bloga Moms Make Cents.

Nakon što je rodila svojeg sina, ostala je kod kuće. No, nije željela sav teret kućnog budžeta ostaviti na svojem mužu pa je prionula na posao.

Stvorila je blog, s kojim je u samo 3 mjeseca postojanja uspjela doći do zarade od 10.000 kuna. Bez obzira na to što je imala malo znanja oko izrade bloga i komunikacije na društvenim mrežama, zarada se vrlo brzo pojavila.

Kako stvoriti uspješan blog?

Danas stvoriti kvalitetan blog nije više problem. Uz mnoštvo platformi i gotovih predložaka, to možete napraviti u svega 10-ak minuta.

Prije svega treba vam hosting, kojeg možete zakupiti kod domaćih ili stranih ponuđača (preporučujem Namecheap). Zatim, treba vam domena koju možete nabaviti također na istom mjestu. Sve skupa koštat će vas manje od 150 kuna.

Nakon toga, na hosting je vrlo lako instalirati WordPress, koji je zapravo platforma pomoću koje ćete blogirati. Odaberete gotov predložak koji vam odgovara (može besplatan ili neki koji ćete platiti) i to je to – možete početi pisati svoj blog.

Gdje je tajna uspjeha McKinzie?

McKinzie je svoj blog posvetila majkama. Pokušala je dočarati kako one mogu istovremeno biti majke i poduzetnice.

Tajna njezinog uspjeha leži u društvenoj mreži Pinterest. Iako je Pinterest relativno slabo zastupljen kod nas, on okuplja uglavnom žensku populaciju i to je McKinzie iskoristila.

Tijekom intervjua, McKinzie nam je dala nekoliko savjeta za što bolje rezultate na Pinterestu:

  • potrebno je optimizirati svoj bio – detaljno opišite što nudite i želite postići
  • dodajte opise na vaše ploče – opisati detaljno svaki board i dodati ključne riječi
  • pridružite se što većem broju grupnih ploča
  • pinajte minimalno 30-50 pinova dnevno
  • pinajte tuđi sadržaj, a ne samo svoj
  • koristite alate kao što su Tailwind ili BoardBooster za automatizaciju cijelog procesa
  • podesite opciju Rich Pins

Znamo da ti ovi podaci sada zvuče totalno čudno, ali sve ćeš lagano shvatiti jednom kada se priključiš Pinterestu.

Ako imaš bilo kakvih problema možeš nam se javiti preko kontakt forme portala Finjak i rado ćemo ti pomoći savjetom.

Koji su najbolji načini za zaradu?

Kada jednom stvoriš blog, mogućnosti za zaradu su ti poprilično velike. Možeš zarađivati na stotine različitih načina.

McKinzie nam je otkrila kako su njezina dva najdraža načina za zaradu: affiliate marketing i prodaja vlastitih proizvoda.

Affiliate marketing je način zarade u kojem postaviš određene linkove na svoj blog, koji vode ka webshopovima drugih kompanija. Nakon što korisnik kojeg si poslao/la tamo nešto kupi, ti dobivaš određenu proviziju.

Prodaja vlastitih proizvoda uglavnom je vezana uz stvaranje vlastitog seminara. Putem seminara možeš podučavati druge ljude kako nešto raditi i na taj način i sam ubrati značajnu lovu.

Kako zaraditi 10.000 kuna u manje od 3 mjeseca?

Koliko je brzo rastao blog Moms make cents pokazuje i statistika koju je McKinzie rado podijelila s nama:

  • 1 mjesec – 5000 pregleda
  • 2 mjesec – 10 000 pregleda
  • 3 mjesec – 20 000 pregleda

Valja napomenuti kako je čak 80 posto posjeta na blog dolazilo putem Pinteresta i sada je jasno zašto je tajna McKinzina uspjeha u toj društvenoj mreži.

Što se tiče zarade, ona se također penjala paralelno s posjetama na blogu. U drugom mjesecu blogerske karijere McKinzie je zaradila oko 3000 kuna, dok je trećem mjesecu zarada iznosila već vrtoglavih 10 000 kuna.

Glavnina te zarade dolazila je upravo od affiliate marketinga, dok je samo nešto sitno bilo od seminara kojeg je McKinzie pokrenula u 3. mjesecu postojanja svojeg bloga.

Kako McKinzie uspijeva biti mama, žena i poduzetnica?

McKinzie nam je rekla kako je sve u kvalitetnom planiranju i prioritiziranju.

Priznala je kako obožava spavati dugo ujutro, te kako se poslu posvećuje uglavnom u kasnim satima. Pri tome, najčešće radi od 22:00 sata pa sve do 1:00 sat u noć. Kazala je kako je testirala različita radna vremena, ali se najkorisnije osjeća upravo u večernjim satima.

Napomenula je kako je bitno planirati svoje vrijeme i postavljati kvalitetne ciljeve. Prije nego što krene nešto raditi, McKinzie isplanira svaki svoj korak do najsitnijih detalja, te kaže kako je onda svaki zadatak vrlo lagano ostvariti.

Još jedna od tajni uspjeha koje je podijelila s nama jest stvaranje procesa.

McKinzie je napomenula kako svaku novu aktivnost dokumentira i od nje stvara proces. Odnosno, stvara sistem s točno određenim koracima, koje kasnije samo slijedi i tako sve uspješno privodi kraju.

Kazala je također da je jako bitno planirati slobodno vrijeme za svoju obitelj. Svaki dan poslije večere ona i muž provode zabavno vrijeme sa svojim sinom te tako održavaju sjajnu atmosferu u obitelji.

 

Related posts

Odgovori

Required fields are marked *