Subscribe Now

Trending News

Finjak treba kolačiće da bi stvarao fantastičan sadržaj. Slažeš li se s korištenjem kolačića?
Moderna Žena

MAŠNE U TRENDU: Koja leptir mašna savršeno pristaje odjevnom stilu moderne žene?

MAŠNE U TRENDU: Koja leptir mašna savršeno pristaje odjevnom stilu moderne žene?

U potrazi si za savršenom leptir mašnom? Zanima te u kojim se prigodama nosi ženska leptir mašna? Pitaš se koje su leptir mašne za žene u trendu?

Nedavno smo razgovarali s predstavnicama brenda TieMe o leptir mašnama za muškarce, a došlo je vrijeme da porazgovaramo i o leptir mašnama za žene.

Leptir mašna u posljednjih je nekoliko godina ponovno postala simbol otmjenosti i uspješnosti. Naime, leptir mašnu možemo vidjeti na svakom iole elegantnije sređenom muškarcu kada se pojavi na nekom uglađenom okupljanju. Sve češće leptir mašna dobiva prioritet ispred kravate.

Zašto je leptir mašna postala trend?

Možda pomalo nepravedno, leptir mašna bila je dugi niz godina van trenda. Na njeno je mjesto zasjela kravata, na koju smo mi Hrvati jako ponosni. Povođeni trendovima, muškarci su rezolutno odabirali kravatu, umjesto da se okušaju u nošenju leptir mašni.

No, kako to obično biva, trendovi se mijenjaju. Posljednjih godina možemo primijetiti kako se sve veći broj muškaraca odlučuje za mašnu. Kravata tako sve više gubi svoj liderski položaj, a mašna postaje broj jedan ukras modernog muškarca.

Trend nošenja leptir mašni zasigurno možemo pripisati i velikim svjetskim zvijezdama. Naime, posljednjih se godina ekipa na crvenom tepihu sve češće pojavljuje u mašnama, dok su kravate postale prava rijetkost.

Taj trend prenio se s crvenih tepiha na ostatak populacije. Danas se mašne nose gotovo u svim elegantnim prigodama: od vjenčanja, preko poslovnih sastanaka, pa sve do ležernijih večera.

Ono što je još zanimljivije jest činjenica da leptir mašna nije više rezervirana isključivo za muškarce. Leptir mašne danas nose i žene, ali i djeca.

ženska leptir mašna prodaja finjak portal
Žene se sve češće odlučuju na nošenje mašne

U kojim prigodama moderna žena nosi leptir mašnu?

Ženske leptir mašne još nisu doživjele ‘puni procvat’, za razliku od muških inačica. Iako postoje jako dugo godina, leptir mašne za žene nisu bile čest odabir predstavnica ljepšeg spola. No, posljednjih godina sve je više žena sklono odabiru leptir mašne, pa možemo govoriti o svojevrsnom trendu koji je još uvijek u nastajanju.

Posebno se to odnosi na hrvatsko podneblje, jer kao i obično kaskamo za zapadnim svijetom. Mlade hrvatske dizajnerice Marija i Vanesa, vole naglasiti kako su upravo one jedne od pionirki razvoja i velike zagovornice trenda nošenja ženskih mašni u Hrvatskoj.

U njihovim trenucima inspiracije nastale su sjajne mašne za žene, koje se mogu nositi u raznim prigodama. Napominju kako su žene u Hrvatskoj upravo iz tog razloga sjajno prihvatile trend nošenja leptir mašni. Posebice ako se radi o jednostavnijim modelima koji se mogu nositi svakodnevno.

Upravo je to jedna od glavnih odlika ženskih leptir mašni – mogu se nositi u gotovo svim prilikama. U kombinaciji s elegantnom odjećom i pravim odabirom odjevne kombinacije, mašna će uvelike upotpuniti izgled outfita.

Doduše, dizajnerice su naglasile kako preporučuju nošenje leptir mašni za žene u poslovnim prilikama. Naime, ženske leptir mašne najbolje se slažu uz košulje, pa je leptir mašna pravi odabir kada želiš upotpuniti poslovno izdanje.

No, nekih velikih zapreka nema. Važno je odabrati pravu odjevnu kombinaciju i uz nju će pristajati određeni tip leptir mašne. Bitno je ‘osjetiti’ pravilnu odjevnu kombinaciju, a mašna će tu podariti dodatnu eleganciju i profinjenost.

Koje su najpopularnije leptir mašne za žene?

Brend TieMe, mladih hrvatskih dizajnerica, u svojoj ponudi ima raznovrsne leptir mašne namijenjene ženama. Jedna od posebnosti ovog brenda je da leptir mašne mogu prilagoditi tvojem ukusu. Dakle, ti možeš sama kreirati svoju mašnu, a Marija i Vanesa će tvoju ideju pretvoriti u proizvod.

Pohvalile su se kao u svojoj ponudi imaju trenutno 7 modela, koji dolaze u raznim bojama i varijacijama. Model koji se ističe svojom unikatnošću ali i zahtjevnošću izrade, svakako je leptir mašna od perja.

Trenutno najpopularnije leptir mašne su:

MAŠNE U TRENDU Koja leptir mašna savršeno pristaje odjevnom stilu moderne žene finjak portal mašne prodaja kupi mašnu finjak - issoria

Issoria

Issoria je jednostavna leptir mašna, koja dolazi u nekoliko različitih boja, ali i varijacija. Mašna je pogodna za ležernije trenutke pa je tako možeš staviti prilikom odlaska na kavu ili u kazalište.

 

MAŠNE U TRENDU Koja leptir mašna savršeno pristaje odjevnom stilu moderne žene finjak portal mašne prodaja kupi mašnu finjak - Callippe

Callippe

Callippe je također jednostavniji model leptir mašne, koji dolazi u nekoliko varijacija. Ova mašna može biti napravljena s točkicama, srcima ili u jednoj boji, a na kupcu je da odluči. Pogodna je za nošenje u ležernijim prilikama, ali može poslužiti i za poslovni sastanak. Važno je naglasiti kako ova leptir mašna savršeno pristaje bijeloj košulji, udahnjujući dodatan šarm.

 

MAŠNE U TRENDU Koja leptir mašna savršeno pristaje odjevnom stilu moderne žene finjak portal mašne prodaja kupi mašnu finjak emperor

Emperor

Emperor je vrlo elegantna leptir mašna crne boje, koja je prvenstveno namijenjena nošenju u elegantnijim prilikama. Savršeno dočarava stil moderne žene i udahnjuje jednu ekstra dozu elegancije u odjevnu kombinaciju.

 

MAŠNE U TRENDU Koja leptir mašna savršeno pristaje odjevnom stilu moderne žene finjak portal mašne prodaja kupi mašnu finjak

Aurora

Aurora je čipkasta leptir mašna koja savršeno pristaje ženama u formalnijim prigodama. Svojim izgledom svakoj će ženi udahnuti prijeku potrebnu eleganciju i načiniti odjevnu kombinaciju savršenom za poslovni sastanak ili neku drugu svečanu prigodu.

 

Gdje nabaviti leptir mašnu?

S obzirom na rast popularnosti, sve je više trgovina gdje možeš sebi nabaviti savršenu leptir mašnu. Sve više raste i broj brendova koji se upuštaju u izradu leptir mašni za žene i muškarce.

Ukoliko ti se svidjela neka od leptir mašni koje nudi brend TieMe, onda te moramo obradovati. Prodaja njihovih elegantnih mašni vrši se u fizičkim trgovinama diljem Hrvatske, ali i putem web trgovine. Primjerice, leptir mašnu možeš kupiti u Zagrebu, Rovinju, Šibeniku, Korčuli, itd. Također, TieMe mašne su dostupne i u nekoliko drugih zemlja: Australija, Norveška, Singapur, itd.

 

Da li imaš u svojem ormaru neku leptir mašnu? Kakva ti se mašna najviše sviđa? Napiši u komentare!

 

Related posts

Odgovori

Required fields are marked *