Subscribe Now

Trending News

Finjak treba kolačiće da bi stvarao fantastičan sadržaj. Slažeš li se s korištenjem kolačića?
Cool Ideje

BUDUĆNOST PRINTANJA: Čudesni kućni printeri koji printaju kavu, odjeću, pa čak i jaja

BUDUĆNOST PRINTANJA: Čudesni kućni printeri koji printaju kavu, odjeću, pa čak i jaja
Photo: Pixabay

Kada je prije 300-ak godina svijetu prezentiran prvi pisaći stroj, svi su vjerojatno ostali šokirani tim izumom. Pitamo se kakve bi grimase danas radili tadašnji ljudi, kada bi vidjeli do kud smo dogurali od pisaćeg stroja.

Moderni printeri kakve danas imamo prilike nabaviti ne samo da nisu ograničeni papirom kao materijalom na kojeg ide ispis, već nisu ograničeni zapravo više ničime.

Printati danas možeš sve što poželiš, pa je pravo pitanje da li uopće znaš kakvi sve printeri postoje i koje su im mogućnosti. Slijedi kratak opis 3 fantastična printera, o kojima smo nekad mogli samo sanjati, a danas ih možeš imati kod kuće.

Printer za ispis toplih napitaka

Vjerujemo da i ti dan započinješ kavom ili nekim drugim toplim napitkom. Oni koji taj dio odrađuju u nekoj kavani, mnogo su puta navukli osmjeh na lice kada im je omiljeni konobar na topli napitak napisao neku kratku poruku ili nacrtao srce.

Jasno, konobar nije mogao biti previše maštovit, jer teško je nacrtati nešto komplicirano na pjeni od kave ili kapučina. Ali, i to se promijenilo.

Coffee Ripples je printer koji ti omogućuje da printaš na kavu ili neki drugi topli napitak što god poželiš. Kada kažemo što god poželiš, tada to zaista i mislimo.

Ovaj fenomenalni printer, za kojim su poludjele mnoge kavane, nudi da na pjenu od kave isprintaš što želiš. Možeš ispisati kreativnu poruku različitim fontovima slova, možeš crtati razne oblike, a ono najbolje jest da možeš printati i fotografije.

Kako izgleda printanje na kavu, pogledaj na sljedećim fotografijama:

Objavu dijeli Ripples (@coffeeripples)

Objavu dijeli Ripples (@coffeeripples)

Što kažeš na to da te ujutro dočeka neka zanimljiva poruka u kavi? Jesi li za?

Printer za printanje odjeće

Printanje na odjeću nije neka novost, no ovog puta ne printamo ništa na odjeću, nego printamo direktno odjeću. Dakle, ne radi se ‘štampanje na majice’, već se radi printanje cijelih kapa, šalova i drugih komada odjeće.

Kniterate je uređaj koji je bio predstavljen na Kickstarteru, gdje je sakupio veliku novčanu svotu od ulagača. Radi se o printeru koji može na temelju tvoje skice isprintati takav komad odjeće. Sam uređaj djeluje putem aplikacije, u koju moraš unijeti svoj dizajn. Nakon što aplikacija obradi tvoj dizajn, printer može započeti printanje komada odjeće.

Za sada Kniterate može bez problema sam isprintati kapu i šal. Može isprintati i ostale komade odjeće, ali je potrebna intervencija šivača koji će te komade spojiti u jednu funkcionalnu cjelinu.

Ovaj fantastičan uređaj može promijeniti način na koji danas doživljavamo izradu i kupovinu odjeće. Zamisli da u budućnosti više neće biti potrebno ići u šoping po majicu, jer ćeš moći vlastito dizajniranu majicu isprintati doma. Fantastično, zar ne?

Objavu dijeli Kniterate (@kniterate)

Objavu dijeli Kniterate (@kniterate)

Imaš li želju da dizajniraš svoju majicu? Kako bi izgledala?

Printer za print na jaja i božićne kuglice

Dva puta u godini imamo prilike u potpunosti uživati u blagodatima i druženju s obitelji. Bižić i Uskrs je vrijeme kada se u potpunosti posvećujemo svojim najbližima i kada se ne libimo za njih izdvojiti vrijeme i novac.

Ova dva blagdana gotovo uvijek su popraćena dvjema tradicijskim obiteljskim običajima: kićenje bora i farbanje jaja. Prakticiraš li i ti te događaje?

Do sada je farbanje jaja i kićenje bora možda bilo i malo monotono. Nedostajalo ti je prilike da prikažeš svoju unikatnost i svoj talent? E pa više neće biti tako.

Egg Bot je printer koji svoje korijene vuče još iz davne 1990. godine, a njegov tvorac je Bruce Shapiro. On je izmislio uređaj koji bi bez problema mogao ukrastiti uskršnje jaje prema željama pojedinaca. Iako je izvorna ideja bila dosta ograničena, danas postoji printer koji može na uskršnja jaja i božićne kuglice nacrtati baš sve što poželiš.

Pogledaj Egg Bot u akciji i uvjeri se da li je zbilja toliko sposoban.

Bi li kupio/la jedan ovakav uređaj?

Vrijeme je za kupnju novog printera

Predstavili smo ti 3 super printera budućnosti, koje već sada možeš nabaviti za svoj dom. Cijena uređaja i nije baš skromna, ali kada razmisliš kakve ti sve pogodnosti ovi uređaji mogu donijeti, postavlja se pravo pitanje da li ih se isplati ne kupiti?

Koji je tvoj odabir? Koji ti se printer najviše sviđa?

Next

BUDUĆNOST PRINTANJA: Čudesni kućni printeri koji printaju kavu, odjeću, pa čak i jaja

Related posts

Odgovori

Required fields are marked *